Pitane BV is officieel SIDN deelnemer. Dit lidmaatschap zorgt ervoor dat wij rechtstreeks bij de ‘bron’ .nl domeinnamen kunnen vastleggen. De Stichting Internet Domein Nederland (SIDN) houdt het register van de .nl domeinnamen. Een gedeelte van dit register is openbaar. Via de Whois kun je de status van een domeinnaam checken (Is lookup), of meer informatie opvragen over een reeds geregistreerde domeinnaam (Whois look up).

Verhuizen .nl-domeinnamen

Wij kunnen je vertellen hoe dat moet. De regels staan ook op de website van SIDN. Vaak denkt men dat voor het plaatsen van een website bij een andere deelnemer dan waar het domein is ondergebracht de domeinnaam naar die deelnemer moet verhuizen. Dit is echter niet juist. De deelnemer waar het domein is ondergebracht, hoeft alleen maar een verwijzing naar jouw website op te nemen (in de zgn. nameserver voor jouw domein), ongeacht waar die website zich bevindt. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen, waarin zo’n verhuizing toch noodzakelijk wordt.

Domeinnaam verhuizen bij overstappen?

Moet men zijn .nl-domeinnaam ook verhuizen als men van registrar wil veranderen wat betreft de webservice? Op zich hoeft dit niet. Theoretisch kan een api, mail,  ftp en www bij verschillende deelnemers ondergebracht zijn, waarvan er maar één naar SIDN verantwoordelijk is voor het domein. Het is overigens mogelijk dat de huidige deelnemer het onderbrengen van een deel van de services elders koppelt aan het moeten verhuizen van het domein. Dat hangt dus af van de voorwaarden van de huidige deelnemer. Verhuizing van een domein brengt altijd nieuwe registratiekosten met zich mee.

Belangrijkste eisen en regels .nl-domeinnamen

De regels voor domeinnaamregistratie in Nederland zijn al verschillende keren gewijzigd. Zie voor de meest actuele informatie de site van SIDN.

BEL ME NU
+
Bel mij!